• Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής

    • Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής

    • Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου

    • Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Θεοτόκου

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  23/08 – 28/8/2017

23/08 ΤΕΤΑΡΤΗ:ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΛΕΞ /ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Σπαθί στις 18:00μμ και αναχώρηση για το  αεροδρόμιο στη Αλεξανδρούπολη.  Πτήση με την AEGEAN AIRLINES στης 21:30 μμ για Τελ Αβίβ μέσω Αθηνών. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 00:35 και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

24/08 ΠΕΜΠΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ    

Πρωινό και αναχώρηση για Βηθλεέμ. Προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας στο Χωρίο των Ποιμένων και επίσκεψη στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν στα Ιεροσόλυμα θα δούμε το μοναστήρι του Προφ. Ηλία, του Συμεών Θεοδόχου Καταμόνας, του Τιμίου Σταυρού Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Το βράδυ παρακολούθηση της θείας λειτουργίας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

25/08 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πολύ νωρίς το πρωί παρακολούθηση της τελετής της «Καθόδου της Παναγίας», από το Μετόχι προς τη Γεθσημανή.Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Θα ξεκινήσουμε από το Πραιτώριο, τη φυλακή του Πέτρου, το σπίτι της Βερονίκης, την  Οδό Του Μαρτυρίου και καταλήγουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

26/08 ΣΑΒΒΑΤΟ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ– ΙΕΡΙΧΩ – ΧΟΤΖΕΒΑΣ  

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ θα επισκεφθούμε και το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Επόμενη στάση μας το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Κατεβαίνουμε στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Στάση επίσης στη Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

27/08 ΚΥΡΙΑΚΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΕΓΚΩΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ)

Πρωινό και παρακολούθηση των Εγκωμίων στον Τάφο της Παναγίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, το Τάφο του Δαυίδ. Το απόγευμα ελεύθεροι στην παλιά πόλη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε κατ’ ιδίων τα διάφορα μικρά μοναστηράκια εντός της Παλιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων (Μεγάλη Παναγία, Αγίων Θεοδώρων, Σειδανάγιας, Αγίου Ευθυμίου, Μετόχι Γεθσημανής κ.α.). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

28/08 ΔΕΥΤΕΡΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ(ΑΝΗΜΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ)

Ανήμερα της Παναγίας. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Μετά το πέρας, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και με πτήση την AEGEAN LINES στις 19.20μμ πετάμε για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη 23.55 και μεταφορά στην Κομοτηνή.

 

  • Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρεται στα μοναστήρια μας ελαιόλαδο, αλεύρι για ψωμί κεριά,  θυμίαμα, φάρμακα (για το λαιμό, βήχα, κρύωμα, ιώσεις, παυσίπονα,βιταμίνες, αλοιφές για εντριβή, λουκούμια ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε και θα είναι στη βαλίτσα σας.