• Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής

    • Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής

    • Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου

    • Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Θεοτόκου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 
 
 

Η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής με οδηγό την Αγία Γραφή και την παράδοση της Εκκλησίας προσεγγίζει το νόημα των εορτών του Δωδεκαημέρου σε μια γιορταστική εκδήλωση για παιδιά και μεγάλους στην κεντρική πλατεία της πόλης μας την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 στις 11.00 π.μ.
Μία σύντομη όσο και περιεκτική εισήγηση για τον μέγα Βασίλειο και μία ουσιαστική αναφορά στο θεολογικό περιεχόμενο των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων θα είναι η αφετηρία της γιορτής. Τα παιδιά των Κατηχητικών της Μητροπόλεώς μας με τα μουσικά τους όργανα θα πλαισιώσουν την εκδήλωση και με ένα χιουμοριστικό θεατρικό δρώμενο θα μας υποδείξουν τι ήταν «Το άστρο της Βηθλεέμ». Επίσης μέλη των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας θα μας απαντήσουν με τον δικό τους τρόπο «ποιος είναι ο πραγματικός ΄Αι-Βασίλης» και θα προσθέσουν την δική τους χαρούμενη πινελιά.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο δείγματα εικονογραφίας και σχετικά έντυπα θα κατατοπίζουν τους παρευρισκόμενους, ενώ υλικό για χειροτεχνίες θα προσφερθεί σε όσα παιδιά το επιθυμούν.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Παπανικολάου.