ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

 
 
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή, 15-16 Μαΐου 2021 η δράση «Κατασκήνωση στην Πόλη – Με καρδιά ηρώων όλοι».

Η Σχολή Γονέων της Ι.Μ.Μ.Κ. με τις ευλογίες του Ποιμενάρχη μας πρόσφερε για 2η συνεχόμενη χρονιά τη δυνατότητα σε παιδιά που φοιτούν στη Δ, Ε, και ΣΤ τάξη να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες και αθλοπαιδιές.

Ο Σεβασμιώτατος παρευρέθηκε στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής όπου και τέλεσε τον αγιασμό και είχε την χαρά να συνομιλήσει με τους μικρούς κατασκηνωτές.  Το πρόγραμμα περιελάμβανε μετάβαση στον δάσος της Νυμφαίας για παιχνίδια και περιήγηση στη φύση καθώς και επίσκεψη και πρακτική σε Ι.ΙΕΚ Μαγειρικής της πόλης μας.

Την Κυριακή οι κατασκηνωτές συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία και κατόπιν οι δράσεις συνεχίστηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κοσμίου όπου και ήταν προγραμματισμένη και η σίτιση τους.

Η φετινή κατασκήνωση στην πόλη ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ιδιαίτερη αναφορά και έμφαση δόθηκε σε γεγονότα και πρόσωπα της περιόδου αυτής και στο ρόλο της Εκκλησίας στο εθνικό αυτό γεγονός. Το διήμερο έκλεισε με την υποστολή της Σημαίας, επετειακές χειροτεχνίες και μικρό θεατρικό δρώμενο.

Παρόντες καθ’ όλη την διάρκεια οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού. Η μεταφορά των παιδιών πραγματοποιήθηκε με λεωφορεία και με την παρουσία και συνοδεία έμπειρων ομαδαρχών.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.