Ιστορικό

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE

Ραδιόφωνο 95,8

«Καταφύγιο ανθρώπινων ψυχών»

Το ραδιόφωνο στις σύγχρονες κοινωνίες, αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας και μέσο μετάδοσης ποικίλων μηνυμάτων.

Η Ιερά μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής αντιλήφθηκε πολύ νωρίς την σημασία της λειτουργίας ενός δικού της Ραδιοφωνικού Σταθμού, μέσα από τον οποίο θα μπορούσε να σαλπίζει Ορθόδοξα μηνύματα και να παιδαγωγεί εις Χριστόν τους κατοίκους της ακριτικής Ροδόπης.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δαμασκηνός αποφάσισε την ίδρυση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως μας, στις 23 Νοεμβρίου 1990.

Ακολούθησαν απανωτές ανανεώσεις της αρχικής βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας του Ρ/Σ με τελευταία αυτή στις 19/10/2010.

Ο νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμων έκρινε ως απόλυτη προτεραιότητα την ενίσχυση του ρόλου του Ρ/Σ στην ακριτική πολυπολιτισμική μας περιοχή. Τον Αύγουστο του 2013 το ραδιόφωνο μεταφέρθηκε στον ανακαινισμένο σημερινό του χώρο και εκσυγχρονίστηκε ως προς την υλικοτεχνική του υποδομή. Είναι  μάλιστα δυνατή η αναμετάδοσή του μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Με πρωτοβουλία επίσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Παντελεήμονος διευρύνθηκε ο κύκλος των ραδιοφωνικών παραγωγών και εμπλουτίστηκε η μορφή και η θεματολογία με ψυχοφέλιμες θεολογικές εκπομπές, πατερικά κείμενα, νεανικούς προβληματισμούς, παιδαγωγικές προσεγγίσεις, θέματα τέχνης, ειδησεογραφία, τοπικές εκκλησιαστικές ειδήσεις και ψυχαγωγικές εκπομπές με βυζαντινή, παραδοσιακή και κλασσική μουσική.

Ο  Ρ/Σ είναι μη κερδοσκοπικός και δεν έχει εμπορική δραστηριότητα που να επιφέρει με οιονδήποτε τρόπο έσοδα. Λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο σε συνεργασία με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με πλήρες τοπικό πρόγραμμα και ζωντανές μεταδόσεις Ιερών ακολουθιών από ενορίες της Μητροπόλεως μας.

Το Ραδιόφωνό μας εντάσσεται στο Μορφωτικό και επικοινωνιακό έργο της πολυδιάστατης ποιμαντικής προσφοράς της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

 

                                                                    

                                                                    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως